7/25/2015

Balta tamborēta cepurīte meitenei (shēma)















Kā tapa cepurīte ->

Galvas apkārtmērs bērnam - 52 cm

 

Vispār jau šādas cepurītes top gana ātri :) Jo nekā sarežģīta tur nav, tikai jāuztrāpa, lai beigās galvas apkārtmērs būtu īstais. Manā gadījumā tas nozīmēja pārtamborēt visu vairākas reizes no jauna. 

(Shēma būs nosacīta)



Sākumā ir jādabū gatavs aplis. Nekam nav jālokās - parasts, taisns aplis. Tātad - divi garie stabiņi (ar vienu apmetumu) un divas gaisa cilpiņas. Pēc tam trīs garie stabiņi un divas gaisa cilpiņas. Pēc tam - trīs stabiņi un trīs gaisa cilpiņas tiem pa vidu. Improvizācija.



Kad aplis no vismaz astoņām kārtām iegūts, sāk veidot liekumu - neaudzējot vairs klāt jaunus stabiņus. Pēdējā cepurītes kārtā (neskaitot klāt pietamborēto rišu) ir 27 "trīnīši", starp kuriem ir divas (vai trīs) gaisa cilpiņas. Kopā, no vidus līdz malai ņemot, ir tieši apaļas 19 kārtas.
Malas mežģīne sastāv no 14 "vilnīšiem", no kuriem katrs satur 11 garos stabiņus (ar vienu apmetumu). Viņiem pa vidu vienkārši savienojums. Cepures aizmugurē pats pēdējais "vilnis" manā gadījumā gan sanāca mazāks par pārējiem, bet tieši tāpēc viņš ir pašā aizmugurē.
Un roze! :) 
Tās sākumā ir 70 gaisa cilpiņu. 
Shēma: sīki paskaidrota šeit!















 
Modelīte:


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru