1/30/2017

Maigas krāsas jaciņa mazulim




Tā kā šī pludinātā bērnu dzija ir pietiekami piesātināta pati par sevi, rakstu veidojumi tai nav nepieciešami. Vislabāk izskatīsies gluds, labisks adījums. 

Pie lietas!
Lai iegūtu viendabīgas krāsu pārejas (viena puse nebūtu pārāk zila, otra dzeltena), jaciņas muguriņa un abas priekšdaļas adītas vienā gabalā, tātad izpaliek sānu vīlītes zem rokām. 

Pamatdaļa. Sāk no valnīša, kas manā gadījumā ir dzeltenā krāsā - uzmet simt valdziņus un sviķelī (divi valdziņi labiski, divi kreiliski) izada desmit rindiņu. Tālāk pāriet uz krāsaino dziju un izada vienu rindiņu labiski, nākamo kreiliski, tad atkal labiski, atpakaļ kreiliski un tā gludā adījumā 44 rindiņas. 
Tālāk, sākot no vienas puses, uz atsevišķas adatas izada 25 valdziņus (tā būs viena priekšdaļas puse) un atstāj vēlākam laikam. Turpina adīt uz priekšu 50 valdziņus uz citas adatas un pēc šiem 50 valdziņiem apgriež adījumu un ada atpakaļ, tādējādi atdalot muguras daļu. 
Muguriņu izada pirmo, lai miers. Pēdējie 25 valdziņi paliek uz atsevišķas adatas (tā būs priekšdaļas otra puse). Adījums tagad ir sadalīts trijās daļās. Muguras garums - kopumā no valnīša līdz kakla izgriezumam - 80 rindiņas.



Rokas. Katru rociņu sāk adīt no plaukstas daļas - uzmet 28 valdziņus un izada tikpat garu valnīti kā pašai jaciņai (proti, šajā variantā desmit rindiņu dzeltenā krāsā). Tālāk pāriet uz krāsaino dziju un izada vienu rindiņu labiski. Atpakaļejot - kreiliski. 
Tālāk mazs sarežģījums - otro valdziņu rindas sākumā un otro šajā pašā rindā no beigām - dubulto, proti, izada katru divas reizes (līdz ar to valdziņu skaits rindā palielināsies par diviem - līdz 30), nākamo rindu iet atpakaļ kreiliski, neko papildus neuzmetot. 
Tālāk izada vienu rindu labiski un vienu kreiliski bez papildu valdziņu uzmešanas. Bet nākamajā rindā atkal otro un priekšpēdējo valdziņu izada dubultā. Nu jau rindā kopējais valdziņu skaits palielinājies līdz 32. Un tā turpina adīt uz priekšu (sanāk, ka divi papildu valdziņi jāuzņem katrā ceturtajā rindā), līdz rindiņa ir tik gara, ka pārlokot adījumu uz pusēm, jakas rociņas garums labi ietilpst rokas izgriezumā. Man rindiņas beigās pie noraukšanas bija 58 valdziņi. Bet rindiņu skaits, neskaitot valnīti - 66 rindas.



Sašuj visas detaļas kopā (ar dzeltenu diegu).

Kā arī atsevišķi izada divas vidus līnijas (vienu labiski, vienu kreiliski-rakstā) - vienu ar pogām, otru ar pieciem pogcaurumiem. Katrai no šīm daļiņām bija 10 valdziņu un 70 rindiņas. 
Pogcaurumi. Tos veido, saadot  4-5 un 6-7 valdziņus kopā, bet nākamajā kārtā piemet pēc kārtas klāt divus trūkstošos valdziņus, tā kā griezti aptinot diegu ap adāmadatu.

Un pašas beigas: uzņem valdziņus (it kā uz kreiso pusi!) un izada apkaklīti labiski, kreiliski, labiski, kreiliski stilā. Bērniņa labsajūtas vārdā piediedz apkakles stūrīšus pie pamatnes, lai, bērnam grozoties, tie nelīstu acīs.

Zeķītes. Uz vienas adatas 8 valdziņi. 


Domāta 1-3 mēnešus vecam mazulim.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru